Of je nu kiest voor een eenvoudige bruidsjurk of een echte prinsessenjurk, een sluier geeft die extra toets aan je “bridal look”. Een sluier bepaalt het totale plaatje wanneer je door het gangpad loopt in de kerk of het gemeentehuis.
Sluiers zijn er in talloze stijlen en lengtes, hoe kies je wat voor jou past?
Wij helpen je graag op weg:
1. welke lengte past het beste bij jouw jurk?
Je hebt nogal wat keuzes:
- kleine blushers die het gezicht omlijsten,
- Deze korte en flirty bruidssluier kan alleen de ogen bedekken, tot op de neus komen of op de kaak vallen. Meestal gemaakt van tule, een net of kant, met een kleine decoratie. Past mooi bij een korte jurk of vintage-stijl jurk.
- schouderlengte (50 à 55 cm)
- Zoals de naam al doet vermoeden, raakt deze sluierstijl je schouders. Bruidssluiers op schouderlengte zijn een geweldige optie voor bruiden die een traditioneel uitziende sluier willen die niet concurreert met de details van hun jurk.
- ellebooglengte (75 cm)
- Als je een meer conservatieve uitstraling wilt voor je ceremonie, is een ellebooglengte sluier een elegante manier om je te bedekken zonder een dikke bolero of sjaal te dragen.
- vingertoplengte (120 cm);
- Een vingertop sluier valt net onder de heupen van de bruid en is een populaire keuze omdat alle details op de rok van de bruidsjurk goed worden gezien,
- walslengte (210cm)
- Er is geen regel die zegt dat je je sluier moet afdoen voor de receptie. Maar als je ervoor kiest om hem aan te houden, mag hij je niet hinderen om mensen hartelijk te ontvangen en je tussen de genodigden te bewegen of zelfs je openingsdans mee te “walsen”.
- kapellengte (280cm)
- Twijfel je of je al dan niet een sleep aan je jurk wil? Een sluier in kapellengte creëert de illusie van een sleep en komt iets verder dan de lengte van je jurk. Ga je dansen, dan doe je de sluier af .
- kerklengte (300cm)
- De naam spreekt eigenlijk voor zich: deze lengte van sluier is ideaal voor een kerkelijk huwelijk. Iets spectaculairder dan de kapellengte en handelbaarder dan de kathedraallengte.
- kathedraallengte (350cm)
- Voor de meest dramatische entree moet je een sluier hebben van een kathedraallengte. Je zal wel assistentie nodig hebben om deze goed te leggen voor je de kerk binnengaat of bij het maken van de foto’s.
- koninginnenlengte (+400cm)
- mijn advies: hou dit voor prinses Elisabeth of prinses Amalia….
2. Denk vervolgens na over welke haarstijl je wil.
Bepaalde sluiers zijn gemaakt voor opgestoken kapsels terwijl andere beter zijn voor los haar of voor een half opgestoken, half los kapsel. Je plaatst de sluier immers telkens anders. Bij een chignon, zet je de sluier vast onder de knot. Bij een los kapsel, zet je hem op de kruin van je hoofd om volume toe te voegen. Wil je haaraccessoires toevoegen aan je look, laat dan je bruidsstyliste weten wat je in gedachten hebt, zodat ze je kan helpen bij het kiezen van de juiste sluierstijl. Je wilt niet dat je hoofd er rommelig uitziet!
3. Probeer meerdere trouwsluiers met je jurk
Je wil immers een sluier die je je jurk in evenwicht houdt zonder hem te overschaduwen. Experimenteer dus en zie met welke sluier je je het mooiste voelt.
Wees niet bang om iets te proberen waar je normaal gesproken niet naar zou neigen. Je zult verrast zijn - dingen matchy-matchy houden is niet altijd de beste manier om je jurk aan te vullen. Soms is het combineren van texturen een geweldige manier om wat originaliteit toe te voegen, bijvoorbeeld een sluier met kanten rand met een heel eenvoudige jurk!
4. En zoals bij alles in je huwelijksplanning: bepaal je budget.
Sluiers zijn ongelooflijk delicaat en hoe ingewikkelder de details, hoe duurder ze worden. Gelukkig hebben we bij The Dress keuze in verschillende prijsklassen.
5. Welke bruidssluier past bij welke stijl van de bruidsjurk?
Wat volgt zijn geenszins vaste regels, maar het zijn handige tips voor bruiden die op zoek zijn naar een startpunt.
Een sterk verfraaide jurk
Als je je hart hebt verloren aan een sterk versierde jurk, kun je op twee manieren met je sluier omgaan. Voor de “princessy” bruid die van zichzelf een beetje schittert, is een klassieke niet afgezoomde kathedraalluier met verspreide Swarovski kristallen die gaan 'fonkelen' terwijl je door het gangpad loopt, absoluut adembenemend, Een andere passende optie is een sluier afgezoomd met bijpassende kralen.
Een eenvoudige maar schitterende jurk
Heb je een eenvoudige jurk en wil je een accent leggen zonder al te veel toe te voegen, kies dan voor een al dan niet gelaagde sluier, afgezoomd met satijn, paardenhaar of organza. Het zal jouw gezicht mooi omlijsten en je de look en feel geven die je zoekt. Maar ook een sluier met lichte kant is heel elegant met een eenvoudige jurk.
Een jurk met een “statement”-rug
Een adembenemende sierlijke of illusie-kanten rug is een populaire trend. Uiteraard wil je zo’n rug niet bedekken, je wil ermee pronken! Daarom kies je voor een kathedraallengte van sluier zonder accenten (kralen, kant of kristallen) in het midden van de sluier. Door de lengte van de sluier komt hij niet helemaal tegen je rug te plakken en kan je de decoraties dus nog mooi door de tule heen zien. Denk puur en chique en vermijd meerdere lagen tule.
Een jurk met een lange sleep
Zolang je jurk niet veel details op de rug heeft, kun je vrijwel elk soort sluier dragen. Favoriet is een sluier op dezelfde lengte of een kathedraallengte die verder komt dan de sleep. Dit laatste zeker wanneer de sleep van de trouwjurk sterk versierd is.
Een moderne jurk
Heb je een 'fit-and-flare', zeemeermin- of korte jurk, kies dan voor korte, gelaagde, vierkant gesneden en blusher-stijlen.
Een vintage trouwjurk
Bij een vintage jurk hoort zonder twijfel een “vogelkooisluier” of blusher!
Een korte trouwjurk
Hoe korter de jurk, hoe korter de sluier! Ook hier past de vogelkooisluier, of beter nog, een tweelagige sluier waarbij je op het ultieme moment je gezicht vrijmaakt en de sluier naar achter gooit.
Een Beachy Bohemian-jurk
Trouw je op het strand? Een kapelsluier is ideaal voor een strandbruiloft : niet te omslachtig en prachtige effecten in de wind…
Begin al maar te dromen…